onsdag 2 mars 2011

Litauen

Nu sitter vi här i våran lägenhet & myser efter en väldigt lång lång dag. Låt oss gå tillbaka till i morse när vi alla möttes vid tåget. Som sagt vi möttes på tågstationen i Katrineholm, alla och jag menar alla var väl mer eller mindre nervösa för sina väskor och vikten. Claes vår lärare sa som vanligt "är inte jag orolig ska inte ni heller vara det", ett par lugnande ord som faktiskt hjälpte. Tåg resan var mycket seeeg, tog ca två timmar. Väl framme i Götebrog så var vi tvugna att växla pengar, kön var självklart jäkligt lång. Mitt i allt så ringer taxi chaffisen och undrar var vi var...stressande... Vår "växlingstant" var nog den segaste människan på denna jord. Vi försökte skynda på och tacka för oss men neeej hon tyckte väl att vi var riktigt trevliga och ville prata mer. Men vi kom iallafall med taxin som gick mot flygplatsen. På flygplatsen blev det upp med alla väskor på vågen, allas väskor förutom Emelies vägde för mycket, bra jobbat tjejer! Men duktiga som vi är så löste vi det också "fivesurvivors". Flygresan gick också kanon. Väl framme i Litauen insåg vi att fy fasiken va kallt det är, glada över att våra varmaste kläder fick hänga med. Ca 45 minuters bussresa fram till lägenheten, och om ni tycker att busschaffisar kör dåligt... åk med de Litauiska så kör svenskar riktigt bra! Lägenheten var väldigt fräch vi alla blev positivt överraskade och att vi får städning var fjärde dag är inte heller fel. Vi fick installera oss och göra oss hemma innan vi gick med Claes, Agneta & rektorn för att äta. Det var riktigt mysigt faktiskt. Efter den (faktiskt) goda maten gick vi för att handla det mest nödvändigaste. Mycket frågetecken var det i affären "hmm, vad där detta, vi chansar på att det är creme frech", väl hemma.. "hmm detta var nog filmjölk", bra start! Nu sitter vi som sagt i vår lägenhet och pratar igenom dagen och har det allmänt trevligt. I morgon ska vi besköka våra praktik platser, ska bli spännande. Nu säger vi snart nattinatti för vi är helt slut efter dagens händelser.
/ fivesurvivors



3 kommentarer:

  1. Hallå Litauen!
    Mår ni bra?
    Var ni vid hockeyrinken i köpcentrat och åt?
    :-)

    Hoppas ni får en toppenbra och intressant första dag på praktiken!
    Ser fram emot nästa blogginlägg...

    Ta hand om er!
    :-)Emma

    SvaraRadera
  2. Hallå tjejer!

    Nu försöker ja skriva igen till er. (Förra omgången tycktes misslyckas) Vilket stort värde av Sverige ni kommer att få med er under er resa ni gör nu. Tänk att vården i Sverige inte är så dum ibland trotts missar här på hemmaplan. Ni kommer att bli kanon personal den dagen ni kommer ut i arbetslivet, med tanke på det ni får se o lära och ta med det i resten av ert liv. Ha de gott alla. Kram Carin (Fias mamma)

    SvaraRadera
  3. hej tjejer
    Låter som ni har fritidsproblem. Ni kanske kan be att få arbeta mer ? Skojar med er lite. har ni tagit kontakt med hyresvärden ang det som inte fungerar i lägenheten ?
    Ni fixar det här jättebra!
    Hälsningar
    Inger Nordén

    SvaraRadera